top of page
Foto van schrijverMichel Van Mullem

Zondag Jazzdag laat Yentl Verborgt Quintet schitteren op Druivenfestival



HOEILAART - Yentl Verborgt en haar 5-koppige band bezorgden het foute festival het meest juiste optreden tijdens Zondag Jazzdag. De kenners zullen dit niet tegenspreken en eerlijk waar ook de toevallige voorbijganger wist niet wat hij hoorde. Verborgt pakte uit met het fraaiste stemgeluid op dit festival. Met Wout Gooris (piano), Jeroen Reggers (gitaar), Jasper De Roeck (contrabas), Jesse Dockx (drums) en zangeres Yentl Verborgt , achter de microfoon verzorgde het quintet een uurtje jazz van de bovenste plank.

En wat het optreden bovendien zo toegankelijk maakt is dat alle nummers hedendaagse jazz bevatten met vleugjes folk en pop. Voeg daarbij de kleur van Spaanse, traditionele muziek. poëzie en soms aandoenlijke songteksten en je krijgt een hemels repertoire dat voor een enorm muzikaal contrast zorgt op dit Druivenfestival. Hetzelfde kan worden gezegd van Nerorock waarover we nu al jaren laten weten hoe goed dat het weer was (zie een volgende bijdrage op Pitnieuws...). De meerwaardezoeker blijft aan zijn trekken komen en eerlijk, het mag best wat meer zijn. Laat De Juiste Feesten dus ook een keertje aanrukken.




Het Yentl Verborgt Quinter sleutelt thans aan hun debuutalbum dat ze tijdens dit aperoconcert kwamen voorstellen. Ze namen dit voorjaar ook deel aan de halve finale van de B-Jazz contest, het vroegere ‘Jazz Hoeilaart’. Ze werden geen laureaat maar ze overtuigden ons afgelopen zondag voor 200 procent.


Bisnummer

'YENTL is een muziekproject opgericht door zanger en componist Yentl Verborgt. Met de hulp van geweldige muzikanten Wout Gooris op piano, Jeroen Reggers op gitaar, Jasper De Roeck op contrabas en Jesse Dockx op drums brengt ze originele composities en arrangementen tot leven', lezen we in de vakpers. 'Bij YENTL draait alles om het creëren van een unieke sfeer. De band neemt de luisteraar mee op een muzikale reis langs lyrische melodieën, intieme verhalen en improvisatie. Dit alles tegen een achtergrond van groove en ritmes. Tijdens hun optredens combineert de band delicate momenten naadloos met scherpere, meer experimentele geluiden. De kern van de muziek ligt een diep gevoel van reflectie, dromen en zoeken en vinden. De composities van Yentl zijn geïnspireerd op ECM-albums van artiesten als Anders Jormin en Kenny Wheeler. Ook uit de muziek van Ambrose Akinmusire en Joni Mitchell herken je sterke invloeden'.

Yentl Verborgt en haar kompanen hadden geen bisnummer voorbereid. Vond zij ook een beetje stom achteraf. Geen getreur echter want in geen tijd pakte ze uit met haar cover van het wondermooie 'Both sides now', getekend Joni Mitchell. Het werd een aangrijpend slot van een memorabel concert.



5 voor 12 blijkt weer op weg voor een super jazzseizoen. Wie er regelmatig komt, merkt het telkens aan de stoelbezetting. In stijgende lijn en erg hoopgevend voor de inrichters die het blijven aandurven om dit niet zo toegankelijke genre in Hoeilaart blijvend te afficheren. Bezieler Jan Lenaerts beloofde alvast meer jazz op het Druivenfestival. En dat had niets vandoen met de komende verkiezingen.


Foto's © Michel Van Mullem

★★★★★








62 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page