top of page

Park Groothuys wordt gezellige ontmoetingsplek in de dorpskern



OVERIJSE - Deze week is begonnen met de werken aan Park Groothuys. 'De komende periode werken we hard aan een gezellige ontmoetingsplek in de dorpskern', klinkt het.

Voor gemotoriseerd verkeer is er geen impact, fietsers en voetgangers volgen een omleiding. Er komen bloemrijke speelzones en een makkelijke doorgang naar de Stationsstraat waarvoor een muur werd gesloopt naast de Standaard Boekhandel. 'Het park zal ook een belangrijke schakel vormen in het groen-blauwe netwerk van Overijse, met aandacht voor natuurwaarden en waterbeleving', laat de gemeente weten. Het bedoeling hiervan is om het centraal gelegen park te behouden, toegankelijk te maken voor het publiek en een aansluiting met het Mariëndal te realiseren. Ook zal er opnieuw een doorgang komen van de kerk naar het Mariëndal. Een deel van het park zal worden gebruikt voor de bouw van meergezinnenwoningen. Maar ook de bestaande aangekochte woningen zelf zullen worden verbouwd tot meerdere wooneenheden.





Impact

In verband met deze werken zal er enige Impact zijn op het verkeer, kondigt de gemeente aan:

Voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer is er geen verkeersimpact.

Fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen:

Het fietspad en de oversteek naar het Begijnhofplein wordt onderbroken.

Aan de andere kant van de straat onderbreken we het fietspad aan de oversteek naar park Mariëndal.

Fietsers volgen de omleiding door park Mariëndal, langs het zwembad.

Je kan veilig doorsteken richting het Stationsplein via de fietsstraat langs het Begijnhofplein.

We vragen aan de fietsers om voorzichtig te zijn in park Mariëndal. Heel wat ouderen en bewoners van het woonzorgcentrum maken hier wandelingen. Hou hier rekening mee.


Archieffoto's © Michel Van Mullem








166 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page