top of page

Ook in augustus blijft Hoeilaart asfalteren want Druivenfestival en gemeenteraadsverkiezingen naderen



HOEILAART - 'Er wordt gebruik gemaakt van de rustigere vakantieperiode om een aantal asfalteringswerken uit te voeren. Deze werken gebeuren gefaseerd en worden afgerond voor de start van het nieuwe schooljaar', klinkt het. Tenminste als het weer een beetje mee zit en de Hoeilanders niet te vaak met hun voertuig doorheen het nog warme asfalt rijden.




Tijdens wat Fase 1 wordt genoemd (van 12 tot en met 15 augustus 2024) zijn er asfalteringswerken in de Overijsesteenweg (tussen het verkeerseiland ter hoogte van SJC Koldam en de A. Biesmanslaan) en in de A. Biesmanslaan (tussen de Overijsesteenweg en de verkeerslichten). De verzakking in de Overijsesteenweg ter hoogte van de Kapelstraat wordt ook aangepakt in deze periode. Al het verkeer, inclusief de Lijnbussen, wordt dan omgeleid. Richting Overijse gebeurt dat via de R. Lauwersstraat. Richting het centrum rijdt het verkeer om via de V. Marchandstraat, Molenstraat, Tenboslaan, Weemstraat, W. Matstraat en Koldamstraat. In de Weemstraat en de W. Matstraat wordt het uitgezonderd plaatselijk verkeer voor de duur van de werken opgeheven.




De Kapelstraat is niet bereikbaar. Het eenrichtingsverkeer wordt er tijdelijk opgegeven zodat inwoners langs de R. Lauwersstraat kunnen in- en uitrijden. De parking van SJC Koldam is niet bereikbaar gedurende de werken. De Overijsesteenweg wordt tussen ’t Lindeke en het kruispunt met de A. Biesmanslaan tweerichting zodat de inwoners langs ’t Lindeke kunnen wegrijden. In de werfzone en langs de oneven zijde van de R. Lauwersstraat geldt parkeerverbod. Hiervoor wordt de nodige signalisatie geplaatst. De parkings en garages in de werfzone zijn niet bereikbaar gedurende deze werken. Fietsers en voetgangers worden via de sport- en jeugdsite omgeleid. Voor de bussen zijn er tijdelijke haltes voorzien in de R. Lauwersstraat en de Weemstraat. Meer info vind je op delijn.be






Plan FASE 1

Bij Fase 2 (19 en 20 augustus 2024) zijn er sfalteringswerken in een deel van de R. Lauwersstraat en de W. Matstraat (ter hoogte van de nieuwbouwappartementen op het kruispunt). De Koldamstraat wordt tussen de werfzone en de verkeerslichten een éénrichtingsstraat richting de A. Biesmanslaan. Het éénrichtingsverkeer in de A. Mousinstraat wordt tijdelijk opgeheven voor plaatselijk verkeer zodat inwoners langs daar de W. Matstraat kunnen bereiken. Ter hoogte van de werf wordt de R. Lauwersstraat doodlopend. De R. Lauwersstraat wordt tussen de werf en de Kapelstraat tweerichting zodat de inwoners langs daar hun woning kunnen bereiken. De parkings en garages in de werfzone zijn niet bereikbaar gedurende deze werken. Fietsers (fiets aan de hand) en voetgangers kunnen door.




FASE 2

Fase 3 (loopt van 20 tot en met 26 augustus 2024) In de Koldamstraat (tussen de verkeerslichten en het kruispunt met de R. Lauwersstraat/P. Malustraat/W. Matstraat) wordt het voetpad langs de oneven zijde heraangelegd. Gedurende de werken zal de Koldamstraat kant sport- en jeugdsite éénrichting worden in de richting van de A. Biesmanslaan. Er wordt een omleiding voorzien, die duidelijk zal worden aangegeven met borden. De parking aan de speeltuin is niet bereikbaar gedurende de werken (en dit t.e.m. 28 augustus). Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen altijd door. De garages en opritten langs de oneven zijde van de straat zijn tijdens deze werken niet toegankelijk.






FASE 3

Fase 4 tot slot wordt op 27 en 28 augustus 2024 aangepakt. De Koldamstraat (tussen het kruispunt met de R. Lauwersstraat/P. Malustraat/W. Matstraat en de verkeerslichten) en het kruispunt met de A. Biesmanslaan krijgen een nieuwe asfaltlaag. Of daar hinder zou ontstaan wordt nog meegedeeld.

Gelieve niet over het warme asfalt te rijden en de signalisatieborden te respecteren.


Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen.


Foto's © Michel Van Mullem





181 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page