top of page
Foto van schrijverMichel Van Mullem

Nieuwe deelwagen voor een schonere leefomgeving



HOEILAART - Sinds kort heeft de gemeente een extra deelwagen in het verkeer gebracht. Hoeilaart blijft duurzame mobiliteit promoten en hiermee is een nieuwe stap gezet om dat doel te bereiken.

De introductie van deelwagens sluit aan bij de visie om te werken aan een schonere leefomgeving en een betere bereikbaarheid.

Met de deelwagens kunnen inwoners en bezoekers van Hoeilaart op een flexibele en betaalbare manier gebruik maken van een auto, zonder de lasten van eigendom. En hoeveel zulks mag kosten? Een belangrijk voordeel van Stapp.in is dat je enkel betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Gebruikers betalen per gereserveerd uur: 3,50 euro per uur en 0,35 euro per kilometer. Door gebruik te maken van de voordeelbundels die Stapp.in aanbiedt, kan je tot 35 % korting krijgen. Hierdoor huur je al vanaf 2,50 euro per uur of 30 euro per dag. Uniek aan Stapp.in is dat er geen abonnementskosten of waarborgen zijn, waardoor het systeem zeer toegankelijk en transparant is.

'Via de gebruiksvriendelijke Stapp.in-app op de smartphone kunnen inwoners eenvoudig een auto reserveren, openen, sluiten en betalen. Dit alles gebeurt snel en efficiënt vanuit de app, waardoor het gebruik van deelwagens naadloos aansluit bij de moderne, digitale levensstijl van vandaag', klint het.


Webinars

En voor wie het allemaal nog te ingewikkeld zou vinden zal Stapp.in de komende maanden ook webinars organiseren waar het gebruik van de deelwagens stap voor stap wordt uitgelegd. Voor de inwoners van Hoeilaart geeft Stapp.in 10 euro rijtegoed aan diegene die een account aanmaken voor 1 december 2024. Maak een account aan via www.stappin.be en gebruik de promocode: ‘Welkom Hoeilaart’.

Die samenwerking met Stapp.in is onderdeel van een bredere strategie van om Hoeilaart toekomstbestendig te maken. De Vervoerregio Leuven is één van de 15 vervoerregio’s in Vlaanderen. Binnen deze regio bundelen 31 steden en gemeenten, de Vlaamse overheid en andere partijen de krachten om aan de mobiliteit van de toekomst te werken. Hiervoor hebben deze partners samen een Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt.

De nieuwe deelwagen vind je op het Gemeenteplein.

27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page