top of page

Meer scholen naar natuurateliers in Bosmuseum dankzij provincie Vlaams-Brabant





VLAAMS-BRABANT/HOEILAART - De provincie Vlaams-Brabant geeft een extra subsidie van 4.990 euro voor de werking van de Natuurateliers in het Bosmuseum van Hoeilaart. Hierdoor is het mogelijk dat meer schoolgroepen aan de natuurateliers kunnen deelnemen. In zo’n ateliers maken kinderen op een creatieve natuur kennis met de natuur in het Zoniënwoud.

'Het Bosmuseum Jan van Ruusbroec van Hoeilaart ligt midden in het Zoniënwoud, het grootste loofbos van Vlaanderen. Via natuurateliers maken kinderen van het kleuter-, lager en secundair onderwijs op een creatieve, minder schoolse manier kennis met de natuur. Zo zijn er ateliers over paddenstoelen, vleermuizen maar ook over uilen, hun braakballen en andere roofvogels', klinkt het.

Verlaagd tarief

De natuurateliers worden gegeven door een groep van 23 vrijwillige natuurgidsen, die door het museum worden opgeleid. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant kunnen de schoolgroepen aan een verlaagd tarief zo’n natuuratelier volgen. ​Vorig jaar kon Natuuracademie vzw 115 natuurateliers met 2.714 kinderen begeleiden. 'En dat is een succes, want er staan scholen op de wachtlijst voor deze natuurateliers. Nu het Zoniënwoud deel uitmaakt van het Nationaal Park De Brabantse Wouden kunnen de natuurateliers op nog meer belangstelling rekenen', zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. 'Om meer schoolgroepen van de natuur te laten genieten, investeren we 4.990 euro extra. Zo willen we doorgroeien naar 129 natuurateliers voor dit jaar. Met de subsidie komt er een nieuwe natuuratelier bij en krijgen de natuurgidsen nog extra vorming om de boeiende en leerrijke natuurateliers tot top natuurbelevingsmomenten te maken.'



26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page