top of page
Foto van schrijverMichel Van Mullem

Huldenbergse Feesten biedt aanstormend talent weer rode loper



HULDENBERGSE FEESTEN - De overkoepelende benaming van enkele dagen feestgedruis op de Huldenbergse straten en pleinen mag dan alledaags klinken, voor het 'Talentenpodium' op zondag bedenkt men misschien gauw best een catchy naam en dito logo.

Nu al voor de tweede keer op rij verzamelden zich enkele piepjonge bands op een bescheiden podium in het hartje van de Huldenbergse Feesten. En dat is het Gemeenteplein. Misschien niet zo voor de hand liggend want nogal wat muziekgenres liggen ver van het publiek dat daar aan een ijsje likt met het hele gezin of een bijzonder biertje of wijntje lust en in de buurt van de obligate rommelmarkt. Als men in Huldenberg , naar wij oprecht hopen, met dit talentenpodium onverbiddelijk door wil gaan, kiest men misschien best voor een eigen locatie en dito communicatie.

Tien uur is wellicht ook nog vroeg om van wal te steken. Dat zorgt er voor dat de eerste deelnemers voor een leeg plein moeten spelen en dat wens je geen enkele muzikant toe. In de loop van de dag sluipt er enige verbetering in maar het wordt nooit echt ambiance in de ware betekenis. Tegen de laatste nummers telden we nog één toehoorder die de handen op elkaar kreeg. En dat Huldenbergse Talentenpodium verdient meer. Veel meer.





Magnum Fox mocht dit jaar de spits afbijten. Normaal met band, nu solo. Het klinkt allemaal heel erg professioneel; goede begeleiding, fraaie stem en inhoudelijk met een verhaal over de besognes des leven als daar zijn het verlangen naar beters, het soms eenzame bestaan en natuurlijk de onvermijdelijke liefde of het gebrek eraan. Een heel fraai optreden waarbij Paul Simon en John Mayer niet ver uit de buurt waren.



Brug

Sammy Maipauw, alias Lone Wolf, is dan weer een singer-songwriter uit Brugge. Met bakken talent, ukulele, basgitaar en elektronische snufjes creëert hij een intieme muzikaliteit over het plein. 'Lone Wolf's muziek fungeert als een brug naar het publiek, bedoeld om te entertainen en te ontroeren met zijn eigen composities', lazen we. We kunnen alleen maar hopen dat deze singer-songwriter hier ook aan zijn trekken kwam want weerom... een berg talent in al zijn eenvoud en overdracht.



Al een hoop meer ervaring hebben de leden van Kuchenka, een groep van 7 muzikanten uit de regio Vilvoorde en Wolvertem. En na het ingetogene van de eerste artiesten, kregen we een stevige boterham ambiance en met diverse genres als Funk, Jazz, Rock. Zo van die bands die er steeds zin in hebben en dan bedoelen we niets goedkoops. Integendeel. Je krijgt zoveel muziek van de bovenste plank dat je wou dat het nooit ophield. De groep gooide het roer richting eigenzinnig en instrumentaal.


Dree an the man fungeerde daarna een uurtje als 'vreemde eend in de bijt'. Deze Huldenbergse coverband uit een ver verleden deed alle leeftijdsgenoten opveren bij de eerste noten. Ook al klonken die niet loepzuiver meer toch begon de band na enkele nummers met een niet onaardig ritme uit te pakken. De thuismatch van de vier heren kreeg iets charmant en nostalgisch




'Ergens in het verre 2015 had singer-songwriter Kim Van Weyenbergh genoeg van het eenzame Rain Dog bestaan. Na enkele jaren muziek te spelen, op te treden doorheen het ganse land en zelfs de oversteek te maken naar de US, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk', luidt de bio van Lucky Came to Town. Als zijn stem bovendien nog matchte met die van partner Annemie Moons was een stevig duo geboren. De trein was vertrokken toen Joost Buttiens op bas, Dimitri Laes op piano en toen nog met Bruno Goedhuys op de drums mee op reis trokken. Twee jaar gelden kwam er de officiële eerste EP ‘December Sessions’. Een opmerkelijke zogenaamde Americana band uit het bruisende Leuven die geïnspireerd is door iconische artiesten als Jason Isbell, Steve Earle, John Moreland, Springsteen, The Jayhawks… raakte uit de startblokken en wijzelf kunnen daar enkel heel gelukkig om zijn.



Belevenis

Tijd voor Mixed Waste (JonGeduld Kinky Star 2024 - Battle Of The Bands Winnaar SRF '24) wat staat voor ondubbelzinnige post-punk die de mosterd haalde bij Fontaines D.C., Meltheads, en The Strokes. Door rauwe energie te combineren met pakkende melodieën, creëren ze een opwindende luisterervaring en zijn ze vastberaden om het publiek te verrassen. En ze hebben de laatste maanden niet stilgezeten, binnenkort is hun debuutsingle overal te beluisteren. Mixed Waste is evengoed een optreden als een belevenis. De opvallende band heeft een leadzanger met de juiste bloedgroep, de juiste moves en een stemgeluid die menig PA teistert. Het bleef verteerbaar ook al zaten we nog maar aan het vieruurtje. Schattig om zien was vooral hoe alle leden met veel genoegen achteraf een hamburger verorberden op een belendend terrasje.




Crying Lupus reisde helemaal vanuit Brugge naar Huldenberg. Ze mochten deze talentenshow afronden met een uurtje vertraging. Dat lieten ze alvast niet aan hun hart komen want ze vlogen er meteen stevig in. Voege daarbij een frisse leadzangeres met een fraaie stem en de finale van dit bescheiden muzikale gebeuren kon niet meer stuk. De bas liet ze liggen om meer zangeres te kunnen zijn. Goeie keuze al hoorden we ze nog nooit als bassiste. Crying Lupus zou van Werchter dromen maar gaven Huldenberg de primeur. Geslaagde afronding van een daverend Gemeenteplein. Knap, jongens!

★★★★☆

Foto's © Michel Van Mullem




168 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page