top of page

Hoeilaart beste van de klas als het om 30 Dagen Minder Wagen gaat




HOEILAART – Hoeilaart had procentueel de meeste deelnemers aan de campagne "30 Dagen Minder Wagen" in Vlaanderen, met 58 inwoners die zich inzetten voor duurzaamheid. Je acht het niet voor mogelijk als je het ochtend- en avondverkeer op het Hoeilaartse grondgebied aanschouwt. Deze drukte wordt zo goed als helemaal door al het sluipverkeer bekomen, luidt het vaak. Ook dat rond de scholen?

Al bij al is de gemeente Hoeilaart trots om bekend te maken dat zij procentueel de meeste deelnemers had aan de campagne '30 Dagen Minder Wagen' in heel Vlaanderen. Met 58 enthousiaste inwoners die zich engageerden om de wagen vaker aan de kant te laten, laat Hoeilaart zich opnieuw van zijn duurzaamste kant zien. 'De award voor deze mooie prestatie werd uitgereikt op maandag 16 september in aanwezigheid van burgemeester Tim Vandenput en Barbara Janssens, Co-coördinator bij Netwerk Duurzame Mobiliteit' lezen we in de perstekst vanuit het kasteel-gemeentehuis al vergat men de plaatselijke schepen van Mobiliteit Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart) in het lijstje op te nemen...


Leefbaarheid

De campagne "30 Dagen Minder Wagen", georganiseerd door de leden van Netwerk Duurzame Mobiliteit, daagt Vlamingen uit om in juni minder de auto te gebruiken, en meer te stappen, fietsen, carpoolen of het openbaar vervoer te nemen. 'Het doel is om de leefbaarheid van steden en dorpen te verbeteren en mensen nieuwe vormen van mobiliteit te laten uitproberen. De actie moedigt deelnemers aan om hun mobiliteitsgewoonten te herzien en duurzamere keuzes te maken in het dagelijks leven', klinkt het.

'Hoeilaart blonk uit door het hoge aantal inwoners dat zich inschreef voor de uitdaging', vertelt Barbara Janssens, Coördinator bij Netwerk Duurzame Mobiliteit. 'Dit toont de sterke betrokkenheid van de inwoners bij milieuvriendelijke initiatieven en hun bereidheid om duurzame mobiliteit in de praktijk te brengen. In totaal namen bijna 7.000 mensen deel aan 30 Dagen Minder Wagen'. Niet slecht maar er bestaat ook zoiets als de druppel op de hete plaat. Zelfs het eigen gemeentebestuur geeft niet het goede voorbeeld.


Week van de Mobiliteit

De uitreiking van de award valt samen met de start van de Week van de Mobiliteit, een jaarlijkse campagne die in heel Europa loopt van 16 tot 22 september. Tijdens deze week worden er tal van activiteiten georganiseerd die duurzame verplaatsingen in de kijker zetten en mensen motiveren om na te denken over hun verplaatsingsgedrag.

Deze award is een mooie erkenning voor de inspanningen van een aantal inwoners van Hoeilaart voor meer duurzame mobiliteit, zegt burgemeester Tim Vandenput (Team 1560): '30 Dagen Minder Wagen maakt duidelijk dat verandering voor een deel van de inwoners nodig is. We moeten er ons evenzeer van bewust zijn dat de wagen nog steeds het transportmiddel is voor een meerderheid van de inwoners. Velen hebben geen alternatief'.




140 weergaven0 opmerkingen

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page