top of page
Foto van schrijverMichel Van Mullem

Actiecomité De Vlamoven blijft zich verzetten tegen de locatie die op totaal arbitraire wijze werd aangeduid de meest geschikte



HULDENBERG - De mensen van het Actiecomité De Vlamoven van Huldenberg zijn deze dagen op stap om alle inwoners van de gemeente de laatste nieuwsbrief te bezorgen. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week wil het Actiecomité opnieuw de aandacht trekken op de plannen van de gemeente om een groot buitensportcomplex te bouwen op de Vlamovensite.

'Na tientallen bezwaarschriften van omwonenden en andere inwoners van Huldenberg alsook negatieve opmerkingen van andere overheden en instellingen is het al maandenlang stil rond dit dossier', luidt het. 'Het enige antwoord dat vanuit de gemeente komt is dat men aan het dossier werkt. Ook de leden van de Participatieraad die rond dit project werd opgericht, werden slechts één keer opgeroepen en worden sindsdien niet meer geïnformeerd, laat staan bij het herwerken van het project betrokken'.

Het Actiecomité blijft zich verzetten tegen de locatie die op totaal arbitraire wijze werd aangeduid als de meest geschikte. Met de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen in aantocht wil het actiecomité graag informeren over de huidige stand van zaken in het dossier buitensportsite ‘Nijvelsebaan/Zavelstraat/Stroobantsstraat’.

Niet enkel de omwonenden hebben gegronde bezwaren, ook de diensten Omgeving Vlaanderen en de Provincie Vlaams-Brabant geven ongunstige adviezen over dit project.

Een stand van zaken op 15/09/2024...





Adviezen en voorwaarden

Na de verschillende adviezen en voorwaarden opgelegd door de betrokken instanties (voornamelijk door Provincie en Dienst Omgeving Vlaanderen) heeft de gemeente Huldenberg in december 2023 een nieuw plan met toelichtingsnota en nieuwe voorontwerpen ingediend, rekening houdend met de adviezen en voorwaarden.

'In hun nieuwe toelichtingsnota worden ook alternatieve scenario’s uitgewerkt, waarbij de landbouwgronden ten noorden van de Nijvelsebaan worden ingevuld, dus nog dichter tegen de omwonenden van Stroobantsstraat, Neesveld en Breembosstraat, (zie onderstaande link voor meer info)', aldus de actievoerders.

Op dit nieuwe voorstel kreeg de gemeente ook een ongunstig advies van de Provincie Vlaams-Brabant met deze opmerkingen (ook te lezen via bovenstaande link):

De plannen zijn te weinig onderbouwd en er zijn mogelijke tegenstrijdigheden met een goed ruimtelijk beleid. Daarenboven is de effectieve nood aan bijkomende ruimte voor buitenrecreatie is te weinig onderzocht en gemotiveerd. Voorts is er is te veel ruimte-inname te weinig kwalitatieve compensatie voor de ingenomen landbouwgrond

Ook de dienst Omgeving Vlaanderen gaf ongunstig advies omdat dit plan onvoldoende tegemoet komt aan de bepalingen van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, het efficiënt omspringen met ruimte, het tegengaan van de versnippering van open ruimte en het creëren van een ruimtelijke meerwaarde voor de omgeving.


Foto's © Michel Van Mullem



67 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page